юли 31, 2007

Германската програма*

Бяхме едно малко затворено общество, тайна секта, няколко души, които се заключваха в един апартамент, за да “учат за сесия” и не излизаха по 3-4 дена. (Маме, извинявай предварително за това, което следва!) Хвърляхме чоп кой от нас ще излезе за храна, цигари и вино…останалото си го имахме.
А играта с изпълняването на желания, а художествената гимнастика с лайнарката, а замерянето със стотинки из цялата къща с крясъци : ” Ще те купя целия, селянино!”?
А боят с възглавници, при който полюлеят падна за пореден и последен път…?
А етюдът на И. с пуйката?
А играта на жива мишена?
А танцът, изпълняван с гербери в дупетата(!!!), на песента “Пред нас са блеснали житата”?
А “Германската програма” и “Денят Х”?
А Супер Свиларова с черно наметало?
А литературното четене на Ботев, при което се търкаляхме по земята от смях? Другите гаври с литературата няма да ги споменавам, защото “не е готино да се ебаваш с Кочо Честименски.”
Безкрайни, весели детски игри! Смях до смърт! Съседите викаха полиция през ден, а ние бяхме само няколко 20-годишни хлапета! А помните ли как девойките от курса се предупреждаваха една друга: “Не ходи, че знаеш ли какви неща стават там!?!” - Ставаха! Вярно е!
В други дни четяхме в “Гълъбарника” ( за непосветените – това е култовата библиотека на филолозите в Алма Матер, която се намира под централния купол, има стъклен покрив и мирише на стари книги). А какви симпатични и задушевни кюшенца и стаички има под този купол, да знаете…
4 човека, които се надушиха преди 10 години и до ден днешен са близки по особен начин. Когато се виждаме, в очите ни блести старото съзаклятие на хора, които определно имат какво да разкажат един за друг, но няма да го направят.

Tya: kogato govorya s teb ili sas S., vse edno se vrashtam vkashti :)

Toi: da, imam sashtoto useshtane za neshto toplo I poznato :)

Tya: lipsvate mi, kogato ne se vijdame dalgo vreme, domachnyava mi :)

Toi: chuvstvoto e vzaimno :)

И вие, които не сте вътре в нещата, не си мислете, че това се случваше без активното влияние на един пети участник в играта – “За тия години отидоха 4 декара.” Системната употреба на марихуана, съчетана с 20-годишните ни артистични мозъци, правеше чудеса, а и до ден днешен прави.
И винаги си взимахме изпитите! Минимум усилия за максимум резултати! Това е - бяхме умни деца!
И държа да отбележанито един от нас не стана наркоман хаха, а всички станахме човеци! В нашия свят това е толкова рядко – все по-често срещам хора, в които няма човек!
Обичам ви! Вие си знаете кои сте!:)
* "Германската програма" беше наша обща фантазия, в която 4-мата управляваме света...хахаха