юли 19, 2007

на море с Нани...

Утре за пореден път се отправям на пътуване към себе си !Ще пробвам новата си кола и ще засеча колко харчи на извънградско.Ше се чудим как да поберем багажа, ще се спира както винаги през час ту за кафе, ту за тоалетна и ще се говорят простотии от тук до Бургас.
4 жени на различни възрасти и един малък мъж заминават за 4 дена на морето. Горкото дете! След последното такова море, след като от София до Бургас и обратно слушахме само Ъпсурт, моят любимец се върна с чисто нов речник и набор от интересни думи, за които майка му обвинява “Нани”, както ме нарича той вместо Ани.:)
Предстои ни поредната сбирка далече от София. Пак ще говорим за себе си, за мъжете – собствените и чуждите, за работата, за нещата от живота, за болките, разочарованията, за секса, за удоволствията…Ще чуя още 3 различни гледни точки как се получават нещата и защо не се получават понякога. Ще се оглеждам и ще се намирам в другите. Превърнали сме се в някаква фокус група за взаимопомощ, някаква интересна секта, в която участниците стигат до изненадващи откровения на плажа или пред огледалото в банята, докато се опитват всички едновременно да си сложат червило. Много любопитни неща за живота може да чуе човек, ако събере в един апартамент 4 изключително близки жени, които нямат никакви тайни помежду си.
След едно такова 5 дневно пътуване преди две години, 6-годишният тогава Евгени се изпъчи пред огледалото под смаяните ни погледи и каза на отражението си: “Евгени е пич номер едно на света!” И как няма да е след като в продължение на 5 дена приятелките на майка му са го мачкали, щипали по бузите, целували и са му обяснявали как той е на-сладкото момче на света! Да му мислят жените по-нататък, отивам да правя едно от най-омразните ми неща - да си приготвям багажа...