август 31, 2007

Лаком гъз

Какво се случва с града ми, по дяволите?!? Някакви невероятни селяни с пари строят чучала в центъра на София и няма никакъв проблем! Какви са тия архитекти, дето ги измислят тия грозила? А какви са тия хора, дето им одобряват плановете? И въобще колко ли пари трябва да си взел под масата, за да допуснеш някой нарко-барон от малцинствата да си изпере парите като изака някое ужасяващо чудовище посред любимите ми китни улички на центъра. Сградата, която се строи на Патриарха и 6-ти септември - виждали ли сте й картинката? Ужас! Като турска баня със стърчащи сини стъкла до горе. А хотелът на Васил Левски и 6-ти септември – как можаха да я измислят такава лайняна фасадата? Общото и при двете сгради е че нямат нищо общо с това, което ги заобикаля. Кич до сълзи! Другото любимо ми е пицарията на Славейков – някакъв криворазбран барок ли е, ренесанс ли е - `ба ли го! Ама седи като лайно на фона на старите кооперации.

А какво да кажем за новата ни автогара – като я погледне човек отдалеч ще реши, че извънземните са кацнали във Филиповци. Наоколо разрухата на отдавна забравени стари колкото София малки кооперации, изоставени градинки, нескопосано ъпгрейднатата ЖП-гара и хоп – Нашата Нова Автогара.

А “кооперацийките”, които скоро ще стигнат до езерцето с патиците в Южния парк? Имаме си Дружба 2 в сърцето на парка! Чудя се на тези дето дават по 1500 евро на квадратен метър за нова кооперация, построена върху малка детска площадка между 2 панелни блока. Сигурна съм, че в Лозенец вече има места, където съседите могат да си подават ръце през балконите. Сигурна съм просто!

Мога да изреждам до безкрайност. Съсипаха ми града лакомите гадове! Ето за това ме боли! Ама наистина! И всеки път беснея, и псувам, наред! Защото всичките тия тъпаци, дето го позволяват, лапат пари, а после си построяват малка кичозна “къщичка” в покрайните на София или в усойното Симеоново. `Щото те само т`ва знаят!

Защото не ги ебе тях, че има хора, дето са израснали и живеят в тоя град. Не ги ебе, че с всяко следващо кичозно чудовище на нас ни кървят сърцата направо. Не ги ебе в дебелите лакоми гъзове, че с всяко следващо синьо-лайняно творение заличават градинките от детството ни, махат пейките, на които сме се целували и сме пропушвали, изкореняват джанките ни, режат черешите, които сме крали.
Не ги ебе! Лошото обаче е че няма шанс да влязат в затвора тия. В стария, добър Софийски затвор, където, ако влязат, всичко ще започне да ги ебе( и в преносния и в буквалния смисъл). Ето за това им стискам палци, от сърце!
a propos - лошото е че ще вземе да им хареса това с ебането, ама ще рискувам:)