септември 03, 2007

Мъжът и жената интимно

- Ти самозадоволяваш ли се?
- Не. Пробвала съм, ама не ми се получава....
- Да бе! Глупости!
- Сериозно, винаги ми е било глупаво някак...
- Ти си луда! Не знаеш какво изпускаш!

Това е част от един разговор, който проведох наскоро с едно момиче. Мислех си, че това табу отдавна не работи за нашето поколение. После си върнах лентата назад и установих, че не съм говорила за това с никоя от приятелките си. Говорим си и си споделяме ужасно интимни неща, които биха учестили пулса на всеки сексуално зрял нормален мъж, но за нещо толкова простичко като самозадоволяването не сме обелвали и дума. Мислех си, че то е един вид ясно – всички го правим често и предполагам по един и същ начин. Бях изненадана да открия, че една толкова топла и емоционална жена, като моята приятелка не го прави. А тя наистина е такава. После естествено разнищихме нещата на дълго и на широко – защо, как и тн.

“Автосексът”(разбирай не в кола) при мъжете (умишлено не съм вулгарна, за да не ревне пак някой) е някак в реда на нещата, той си е направо част от рекламите, вицовете, литературата, филмите, обект е на свободни разговори между близки хора и тн. Но за самозадоволяването при жените не е същото. То е изключително интимно преживяване и се случва по-скоро в главите ни, отколкото в телата ни. Дори самият факт, че според мен единствената G-точка при нас е в мозъка ни ( а според някои дори в сърцето), прави нещата различни. За да плъзнеш ръцете си надолу под пъпа си, когато си сама трябва да имаш визия, цветна картинка в главата си или направо цял филм. Не ти е достатъчно да видиш чифт ”хубави очи”, високи бедра и една съблазнително разтворена японска розова мида. Може би заради това порното действа на жените, но според мен чрез коренно различен механизъм. Преди много години един приятел ме попита какво чувствам като гледам порно (може би е щял да пише книга, знам ли :)), аз му отговорих, че ми е интересно. Това е първото нещо, което ми хрумна. Той се озадачи.

За да правиш секс със себе си, трябва да се обичаш, тялото ти да е част от теб, а не просто обвивка, която те презентира и ограничава във външния свят. Хубаво е душата ти да бяга на една писта заедно с ръцете, шията ти и всичките ти жлези и кръвоносни съдове. Хубаво е да можеш да правиш със себе си не секс, а любов.
Добрата новина е че всичко се учи – включително и това да обичаш себе си. Аз съм от хората, които вярват, че тялото е израз на душата ни, а пък душата ни от своя страна е огледало на тялото ни. Няма как да се объркате за какво става дума при една жена, ако си направите труда да я погледнете по – задълбочено - да проследите начина, по който пали цигарата си, движенията на шията й, какви обувки носи, как влиза в морето, извивката на гърба й, когато сяда или просто начина, по който кръстосва краката си.

- Няма връзка с нищо друго, това е съвсем различно!
- Започвам да тренирам, може да ми кажеш как! Хахаха
- Нямаш проблем, ще ти разкажа, като в 5 клас с целуването!Хахаха
Разговорът завършва с неконтролируем смях и чисти глупости, които няма, а и не искам да напиша:)