октомври 05, 2007

Свободна бяла жена в София - Останалото I

Ето първата част на ОСТАНАЛОТО, което обещах вчера. Другото друг път:)

ЛЮБОВТА Ех, любов! Предполага се, че си жена, навлизаща в 30-те и думата “любов” предизвиква все по-объркани усещания в теб. Знаеш , че я има, даже най-вероятно вече си й яла попарата и си я духала не веднъж:). Но все по-рядко си убедена в теорията за половинките. Или, ако допуснеш, че съществува такова животно, то си убедена, че с твоя късмет твоята така наречена “единствена душевна половинка” най-вероятно живее в някоя джунгла и мучи нечленоразделно около някой огън в блажено неведение за твоето съществуване на Балканския полуостров.
Докато чакаш обаче срещата с твоя Тарзан, най-вероятно вече се появил човек, който си те харесва такава – несъвършена, глезена, чувствителна, понякога бляскава, друг път не чак толкова и често жена, която дразнещо завързва всякакви нови запознанства. Младежът успява някак да те опази от недоредилите се за сега “нови познати” и си свирка, защото ти “държи спатиите”. Ти пък му се дразниш на разхвърляните из стаята дрехи, на свинските му навици на хранене и на перфекционизма му. Има нощи, в които лежиш будна и се чудиш още сега ли да си събереш багажа или да изчакаш до сутринта. Сутринта пък ти минава…Мила “семейна” картинка. Имате снимки от екзотични места и като ви погледне човек на тях му иде на възкликне: “Мамини жабенца!”

ФЛИРТЪТ Случва се. Живеем в “комуникационно” време. Най-вероятно си интересна жена и всеки ден срещаш хора. Зрелостта обаче вече е инсталирала в главата ти малък чип, който сканира “кандидатите” още на първо четене и често след “анализа” получаваш обратна информация от рода на: “Не става!”. Когато обаче на дисплея се появи “Хм, интересно!”, идва страшното. Тогава се започва. Уж ти е писнало от присветването на телефона ти, от телеграфичните сентенции, които ти съобщават, че си хубава тази вечер, че вълнуваш, че “ти си!”, а въпреки всичко отново влизаш в тези филми. Знаеш, че е глупаво, но го правиш, защото ти се играе.
Играе ти се на “Играчка - Плачка” – това е ключовата дума във флирта. Играеш на момиченце, на прелъстителка, на светица, на кучка, а в същото време гониш едно единствено простичко нещо - знаците в очите, сладкото безсъние, класическите ритуали преди секс и казано с три думи – Доброто Старо Влюбване. Онова, след което задължително има ранени и убити. Онова, след края на което, бършеш сополи и се влачиш по черва докато след серия напивания и самосъжаления не ти мине за пореден път като на кутре.