декември 21, 2007

Празници за срещи и раздели

Това беше! От тук нататък само празници с малко досадно прекъсване - на 27-ми. Почивка, разни неща с вкусно кисело зеле и подаръци. Любимите ми хора и усмихнатите им очи. Тръпката, когато отварят моите подаръци. Изненадата им. Излизането по женски с Бибата в нощта на Бъдни вечер, което ще направим и тази година. Традицията. Ще се видим в един, подаръците и Хамбара. Събуждането на Коледа. Топлото легло и детската му усмивка. Честита Коледа! Ръкавици и меки шалове, блестящи опаковки, червено вино и малък Бейлис. Панделки. Празници с панделки.
И започва моята ваканция. Очаквана и неочаквана. Тази, от която имах нужда. По-дълга от обикновено. На който му се чете – архивите са живи, аз няма да чета, нито ще пиша…Ще поспра, за да си поема въздух и да изчакам душичката си…Нещо не си говорим напоследък, тя се задъхва и по малко изостава…Ваканция за срещи и раздели.


Целувки, вкусно уиски, уверени ръце в ръцете ви, блестящи погледи, жадни пръсти в косите ви и малко здравословна самота. Протяжни сутрини, меки следобеди и топли вечери ви желая!